2009. október 22., csütörtök

KÖTELÉK - 1. fejezet

KÖLTÖZÉS

Whyst sokkal kisebb város volt, mint Los Angeles. Sokkal kisebb? A lány szinte gondolatban is felprüszkölt tőle. Whyst Los Angeles-hez képest egy útkereszteződés, s ő most mégis itt van. Itt, ahol még egy normális butik, étterem, vagy ékszerész sincs. Celia megszokta már a Hollywood-i életstílust, költekezett, míg pénztárcája engedte. Imádott vásárolni, s imádta viselni is szerzeményeit. Ahogy visszagondolt los angeles-i életére, szemeit könny futotta el. Leült a vasútállomás egyik padjára, maga köré húzta két hatalmas bőröndjét, s összeráncolt homlokkal figyelte környezetét. Minden egyes porcikája vadul tiltakozott az ellen, hogy idejöjjön.

Édesapja, Phil Burkett filmproducerként dolgozott egy nagyon jól menő cégnél Hollywood-ban, világszerte ismerték a nevét. Több Oscar-díjas film sikere is az ő nevéhez fűződött. Celia kiskora óta felnézett rá, s bár a forgatások miatt jóval kevesebb időt töltöttek együtt, mint más apa és lánya, ő mindennél többre tartotta apját.

Édesanyja énekesnőként kezdte pályafutását, majd színésznő lett belőle. Rivaldafényre született... Egy nagy sikerű vígjáték forgatásán ismerkedett össze édesapjával, ahol rögtön egymásba is szerettek. Lena Burkett odaadóan szerette férjét, s két gyermeket is szült neki.

Először Diana-t, majd Celia-t. A két lány közt 8 év korkülönbség volt, ami eléggé megnehezítette kapcsolatukat. Gyerekkorukban szörnyen féltékenyek voltak egymásra, s ez később is rányomta bélyegét egymáshoz fűződő viszonyukra.

Lena nagyon beteg lett, miután Celia megszületett. Cukorbetegsége tombolt szervezetében, amit ő sosem vett komolyan. Csak akkor adta be az inzulint magának, ha eszébe juttatta azt egy hirtelen rosszullét. Egy súlyos roham után kómába esett, s mire a kórházba értek vele, veséi felmondták a szolgálatot. Még a mentőautóban meghalt...

Attól fogva Diana és Celia az apjukkal éltek. Az apjukkal, akit annyira megtört Lena halála, hogy a munkába és az ivásba menekült. Ha nem tudott dolgozni, annyit ivott, amennyi csak belefért. Ezután persze nagyon rosszul érezte magát, így rendszeresen Celia ápolgatta.

Időközben Diana elvégezte a gimnáziumot, főiskolára ment egy másik államba. Ott ismerte meg Patrick Brown-t, aki két évvel felette járt. Patrick volt az egész iskola leghelyesebb fiúja, így sok lány csüngött rajta, neki mégis Diana kellett. Hogy miért? Celia eddig még nem jött rá. Diana nagyon magába zárkózott anyjuk halála után, így sosem mesélte el, valójában hogyan is lett szerelem köztük. Mikor elvégezte az iskolát, s megkapta diplomáját, Patrick megkérte a kezét. Fél évvel később tartották az esküvőt a férfi szülővárosában, Whyst-ben. Immár 3 éve házasok, s Diana 3 éve Whyst város lakosa. Takaros kis házat építettek, s mindketten jó állást is szereztek. Patrick ügyvédi irodát nyitott, Diana pedig a bankban helyezkedett el, s már elég magas beosztásban volt.

Celia nagyot sóhajtott. Diana késik... - állapította meg órájára pillantva. Már vagy 20 perce érte kellett volna jönnie. Nem érezte magát túl jól, vércukorszintje már az egekben lehetett. Ha nem eszik valami tartalmasat, hamarosan nagyon rosszul lesz. Belekotort kis táskájába, s bekapott egy szem szőlőcukrot. Ez talán kicsit javít éhségén.
12 éves volt, mikor kiderült, örökölte édesanyja betegségét, s meg is szenvedett vele. Kétszer került kómába rossz vércukorszint beállítás miatt, egyszer a veséi majdnem felmondták testének szolgálatát. Borzalmasan lefogyott, s nagy fájdalmai voltak. A közelmúlt eseményei sem hagyták tünetmentesen, érezte, hogy egyre fáradékonyabb, gyakran fáj indokolatlanul a hasa, vesegörcsök kínozták. Mindezt ő csak a megrázkódtatásnak, a változások el nem fogadásának tulajdonította, s remélte, hamarosan, ahogy ő majd megnyugszik, el fognak múlni.

Három héttel ezelőtt édesapja halálra itta magát, s Celia talált rá. Mentőt hiába hívott már, apja mája nem bírta tovább a liternyi szeszt. A híres producer a másvilágra költözött. Celia kiborult. Diana azonnal vonatra szállt, s nagy támasza lett húgának. Bár ő maga alig-alig tört meg, hagyta, hogy húga kisírja magát vállain. Sokat beszélgettek, elintézték a temetést, majd megfontolták a jövőt.

Celia még kiskorú volt, épphogy 17 éves, így törvényes gyámra volt szüksége. Diana nem tűrt beleszólást ebbe az ügybe, viszonylag hamar elintézte, hogy testvére az ő felügyelete alá kerüljön. A temetés után neki haza kellett mennie Whyst-be a munkája miatt, addig pedig nagynénjükre bízta Celia-t. Ők nem igazán jöttek ki egymással, mindennek ellenére Rachel néni nagyon kedves volt hozzá, és segített elintézni a hivatalos ügyeket. A házat kiadták, a legtöbb ingóságot eladták. Celia gőzerővel pakolt, majd vonatra szállt, hogy Whyst-be költözhessen nővéréhez, és sógorához.

Fékcsikorgás hallatszott, majd egy Mazda terepjáró robbant be az állomás parkolójába. Celia sóhajtva vette tudomásul, megérkezett érte Diana, aki mindig mindenhonnan elkésik. Kocsiajtó nyílt, majd csukódott, s két tűsarok kopogott szélvészként az aszfalton.

- Celia... - nyögte Diana. - Úgy sajnálom, feltartottak útközben...

- Di, ne magyarázzkodj folyton! Elkéstél, és kész. Most már mindegy. - legyintett a lány.

- Ne haragudj! - ölelte meg.

- Semmi vész. Di, indulhatunk? - kérdezte remegő hangon, ahogy újabb éhségroham öntötte el.

- Ó, Celia, rosszul vagy! Gyere gyorsan a kocsihoz, hoztam neked egy hamburgert. Mintha éreztem volna, hogy bajban leszel... - rémüldözött.

Megragadtak egy-egy bőröndöt, odahúzkodták a kocsihoz, majd egy segítőkész középkorú férfi által feljuttatták őket a kocsi platójára. Celia bevágódott az anyósülésre, nekiesett a hamburgernek, és egyre csak füstölgött magában.

Miért ilyen vele Diana, ha eddig sosem mutatta, hogy kedveli egyáltalán? Új élete riasztotta, nem tudta, mi fog történni vele itt, az ismeretlenben. Gondolatban felvéste az emlékeztetőjébe, hogy később ezt megbeszélje nővérével. Csak nehogy Diana azt higyje, anyáskodhat felette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése